Karner Judit

Gyógypedagógus
DSZIT-terapeuta
Korai intervenciós szakember
Evésterápiás tanácsadó

Amiben segíteni tudok:

Kicsiknek és nagyoknak

Hogy miért lett ez a mondat a

Zümmögő fő mottója?

Mert az én gyógypedagógiai munkám a családokról szól. Nem csak a kicsikről, hanem a nagyokról is. Mert a családközpontú kísérésben ugyanolyan fontos a gyermekről gondoskodó családtagok edukálása, és részvételének erősítése, mint maga a gyermekkel folytatott terápiás, vagy fejlesztő munka.

Családközpontú korai fejlesztés és tanácsadás

Koraszülött volt a kisbabád? A születés után nehéz volt megszoknia ezt a fura világot? Esetleg valami nem kerek a fejlődésmenetben? Talán sok minden eltér a fejlődésmenetben? Van már diagnózis, ami aggasztó? Még nincs diagnózis, csak beszélnek róla?

Ha szükségetek van arra, hogy támogató környezetben, elegendő idő biztosítása mellett kapjatok érthető válaszokat a felmerülő kérdéseitekre, akkor forduljatok hozzám bizalommal!

A korai intervenció nem csak a kisbaba esetleges fejlesztéséről szól, hanem a szakszerű tanácsadásról, meghallgatásról, és az egész család támogató kísérésről is.

Inkluzív terápiás szemlélet és tér

Szuperintenzív, fejlesztésközpontú, maximálisan sikerre hangoló, pörgős foglalkoztatást keresel? Akkor bizony nem én vagyok a te embered!

Ugyanis számomra mindig a gyermeked igényei és terhelhetősége lesz a középpontban,

nem az elvárt szint, amit épp a társadalom diktál. Engem nem győz meg, hogy mások mit gondolnak arról, hogy a te gyermekednek hol kéne tartania, ha azt látom, hogy egy-egy területen még megerősítésre szorul.

Szemléletemre és módszereimre jellemző, hogy

egy olyan befogadó közeget próbálok létrehozni, ahol a gyermeked idegrendszere elegendő időt kap a világból jövő ingerek feldolgozására.

Mindezt a megfelelő egyensúlyban és a számára szükséges mennyiségben, mert minden kisgyermek egyedi és különleges. Természetesen veled is megosztom, mit és miért csinálok.

Gyakorlatközpontú szakmai oktatás

Tudod mi volt az eddigi pályafutásom során a második legkedveltebb terület, amivel foglalkoztam?

A felnőttképzés!

Számomra megadatott, hogy pályakezdőként odaszánt és hozzáértő szakemberektől tanulhattam az alapokat, amely rengeteget segített abban, hogy megtanuljam hasznosan és magabiztosan szervezni a saját munkámat, illetve harmonizáljam a bővülő elméleti ismereteimet és gyakorlati tapasztalataimat.

A szakmában való meggyökerezés és az életút megtalálása szempontjából kiemelten fontosnak tartom én is a pályakezdők támogatását.

Emellett felfrissülést és szemléleti támogatást nyújtok a régebb óta pályán lévő társaimnak, vagy bátor laikusok számára szervezek sajátélményű, társadalomérzékenyítő tréningeket.

És azt tudod, hogy mi volt az eddigi pályafutásom során az első és legkedveltebb terület, amivel foglalkoztam?

Ígérem, hogy a választ megtalálod, ha végig böngészed a honlapom!

Mindazoknak, akiknek nem csak a cél, hanem az oda vezető út is fontos

Szeretsz túrázni? Én igen.

Mind a munkában, mind az életemben megtapasztaltam, hogy a tartós sikerhez, és a valós célok eléréséhez bizony sokat, és szorgalmasan kell dolgozni. Ehhez pedig szükség van egy jó nagy adag alázatra, kitartásra és bátorságra is. Az instant világszemléletbe, ahol gyakorlatilag minden azonnal és könnyen megszerezhető, ez nehezen illeszkedik bele.

Mindenki ismeri a mondást, mely szerint „Ismétlés, a tudás anyja.” Magyarul valós eredményeket csak gyakorlással, együttműködéssel és megfelelő idő ráfordításával lehet elérni.

Az eredményekhez és a célokhoz vezető út nem mindig egyszerű, vagy kényelmes. Sokszor fárasztó, embert próbáló, akárcsak egy túra a hegyekben a csúcs felé. Az ösvényt járva mégis felfedezhetünk egy csomó szép és motiváló dolgot, melyek a cél elérésekor teljesebbé teszik az örömünket.

Ha te sem instant és sablonos megoldásokra vágysz, hanem valóban szeretnél velem közösen munkálkodni a gyermeked vagy saját magad érdekében, akkor nézz szét a szolgáltatásaim között, és keress bizalommal a megadott elérhetőségek egyikén!

Tanulmányok és szakmai tapasztalat

Tanulmányok

– 2006: Gyógypedagógus alapképzés (ELTE-BGGYFK, Budapest)
– 2012: Gyógypedagógus mesterképzés terápiás szakirányon (ELTE-BGGYK, Budapest)
– 2015: Gyógypedagógus szakvizsga (ELTE-BGGYK, Budapest)

– 2009: Alternatív és Augmentatív kommunikáció alapjai (Budapest)
– 2013: Az etetésterápia elméleti és gyakorlati alapjai (Szeged)
– 2015: NoTube’s Training Course – „Diagnostic assessment and treatment of early eating and weaning of tube dependence in infancy and early childhood” (Budapest)
– 2022: Aistear & Siolta National Framework (Dublin)
– 2024: DSZIT-terapeuta (Budapest)

Szakmai tapaszlat

Közel 20 éve a pályán

– Több mint 9 év korai fejlesztésben, csecsemők és kisgyermekek családjainak segítésében
– Több mint 11 év súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekek és családjaik támogatásában
– Több mint 5 év felnőttképzésben
– 3 év vezetői beosztásban
– Több mint 1 év külföldi tapasztalat